Stara znanca policije vztrajno bežala, a pristala v priporu

Stara znanca policije vztrajno bežala, a pristala v priporu
Regija danes
Tipografija

Kriminalisti so prijeli moška, sicer državljana Madžarske, ki imata na vesti več vlomov in tatvin na Celjskem. Gre za moška, stara 33 in 37 let. Še vedno pa iščejo njunega pomagača. Po zaslišanju dveh prijetih je preiskovalni sodnik za oba odredil pripor. Oba sta stara znanca policije, saj sta tako v Sloveniji kot na Madžarskem do zdaj že bila obravnavana. (SŠol)

 

Preiskava se je začela pretekli teden, ko so bili konjiški policisti obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Tepanju, kjer sta storilca ukradla denar in pobegnila. Ko so ju policisti iskali, so v Tepanju opazili dva kolesarja, ki sta vozila v smeri Draže vasi, a ko sta opazila policiste sta spet pobegnila, v Draži vasi ukradla osebno vozilo, ki se jima je po nekaj metrih pokvarilo, zato sta zbežala proti Novi vasi in tam ukradla drugo vozilo. Pred policisti sta vztrajno bežala in na begu ukradla več vozil. Policisti so kasneje oba izsledili, enega izmed njiju celo na avtocesti, medtem ko je tam hodil peš.

 Poleg tatvin vozil sta osumljena še najmanj treh vlomov v stanovanjske hiše. V njunem vozilu, ki so ga policisti zasegli, preden sta prvič pobegnila, so našli še predmete, ukradene v dveh vlomih na območju Policijske postaje Celje. O sostorilcu, ki je uspel pobegniti, pa še zbirajo obvestila.

 »Vsa tri vozila, ki so bila ukradena, so bila odklenjena, s kontaktnimi ključi v ključavnicah. Pri iskanju storilcev smo pred hišami naleteli še na najmanj 20 vozil, ki so bila prav tako odklenjena. Občane zato opozarjamo, naj vozila, parkirana pred stanovanjskimi stavbami skrbno zaklepajo. S tem ko puščajo vozila odklenjena in po možnosti še s ključi v ključavnicah, storilcem zelo olajšajo delo,« pravijo na PU Celje.

Z VAMI V ŽIVO

Bojan Kovač

voditelj

Trenutno poslušate:

Prometni telefon Radio Celje 080 13 02

Sledite nam

OBRAZCI

Mali o

Če karkoli oddajate ali potrebujete kliknite na ustrezno spodnjo povezavo:

ODDAM
POTREBUJEM
(objava je vsako sredo)