Kdo sta državna svetnika s Celjskega?

Kdo sta državna svetnika s Celjskega?
Regija danes
Tipografija

Na volilnih zborih je bila v minulih dveh dneh izvoljena tudi nova sestava državnega sveta. Med 40 novoizvoljenimi svetniki je nekaj takih, ki so v svetniških klopeh sedeli že v prejšnjem petletnem mandatu, nekaj pa je novincev. Kot predstavnika lokalnih interesov z našega območja sta bila izvoljena Marko Zidanšek in Peter Dermol.

Mag. Marko Zidanšek, direktor celjske družbe Simbio, je bil kot predstavnik lokalnih interesov ponovno izvoljen v peti volilni enoti (druga dva kandidata sta bila Martin Metličar in mag. Natalija Plemenitaš Fuchs). V šesti volilni enoti je bil izbran velenjski župan Peter Dermol, ki ni imel protikandidata in bo tako prvič tudi državni svetnik. V minulih dveh letih je bil svetnik župan Ljubnega Franjo Naraločnik, ki je nasledil pokojnega Bojana Kontiča.

Državni svet sestavlja 40 članov, in sicer: 22 predstavnikov lokalnih interesov in po štirje predstavniki delodajalcev in delojemalcev, štirje predstavniki kmetov, obrtnikov in samostojnih poklicev ter šest predstavnikov negospodarskih dejavnosti.

Foto:

Z VAMI V ŽIVO

Bojan Kovač

voditelj

Trenutno poslušate:

Prometni telefon Radio Celje 080 13 02

Sledite nam

OBRAZCI

Mali o

Če karkoli oddajate ali potrebujete kliknite na ustrezno spodnjo povezavo:

ODDAM
POTREBUJEM
(objava je vsako sredo)