Po 25 letih vložena še druga ovadba za umore v Tekačevem

Po 25 letih vložena še druga ovadba za umore v Tekačevem Foto: SHERPA
Regija danes
Tipografija

Okrožno državno tožilstvo je prejelo ovadbo zoper drugega osumljenca za umore v Tekačevem leta 1997. Kot je znano, se je na celjskem sodišču ravno pred dnevi začelo sojenje Kristijanu Kameniku, ki je bil do zdaj edini osumljeni in obtoženi za ta kazniva dejanja. (SŠol)

Kljub temu, da je tožilstvo na Kamenikovem sojenju predlagalo, da se sojenje Kameniku preloži ravno zaradi druge ovadbe, da bi zadevo nato vodili skupaj, saj gre za isti primer, sodišče tak predlog ni sprejelo. Kako bo zdaj dejansko vložena ovadba vplivala na potek sojenja Kameniku, še ni znano.

Drugi osumljeni naj bi bival na Hrvaškem, do njega pa naj bi kriminalisti prišli na podlagi preiskav sodobne tehnologije, oziroma takšne, kot je v času po umoru v Sloveniji še ni bilo.

Kamenik je na sojenju znova zanikal krivdo za očitana kazniva dejanja in dejal, da vztraja pri dosedanjih zagovorih oziroma izjavah v dosedanjih postopkih. Hkrati je dodal, da na vprašanja med sojenjem ne bo odgovarjal.

Četrtega marca 1997 so pod streli umrli 73-letna Frančiška in 75-letni Štefan Poharc, 17-letna Viktorja in njena 36-letna mama Helena Krušlin. Umorjeni so bili na brutalen način in tožilstvo umore očita Kristijanu Kameniku.

 

Z VAMI V ŽIVO

Bojan Kovač

voditelj

Trenutno poslušate:

Prometni telefon Radio Celje 080 13 02

Sledite nam

OBRAZCI

Mali o

Če karkoli oddajate ali potrebujete kliknite na ustrezno spodnjo povezavo:

ODDAM
POTREBUJEM
(objava je vsako sredo)