Višje sodišče odločilo v prid šmarski občini

Višje sodišče odločilo v prid šmarski občini
Regija danes
Tipografija

 

Iz Občine Šmarje pri Jelšah so sporočili, da je Višje sodišče v Celju potrdilo prvostopenjsko odločitev sodišča v tožbi Golf kluba Jelšingrad proti Občini Šmarje pri Jelšah. Sodba v imenu ljudstva je v prid občini in je pravnomočna.

 

 

Golf klub Jelšingrad je od Občine Šmarje pri Jelšah po sodni poti zahteval izplačilo v vrednosti 1,65 milijona evrov. Okrožno sodišče v Celju je 16. junija lani odločilo, da zahtevek golf kluba ni utemeljen. Sodišče je tožeči stranki, Golf klubu Jelšingrad, naložilo povračilo približno 19 tisoč evrov pravdnih stroškov v 15 dneh po pravnomočnosti sodbe. Tožeča stranka je vložila pritožbo, ki pa jo je višje sodišče 2. februarja letos z izrekom sodbe zavrnilo kot neutemeljeno in potrdilo sodbo sodišča prve stopnje. Iz izreka sodbe izhaja, da mora tožeča stranka sama kriti svoje pritožbene stroške, občini kot toženi stranki pa povrniti 1.830 evrov pritožbenih stroškov v roku 15 dni.

»Končno konec agonije!«

Da je odločitev višjega sodišča dobra novica za občino, je povedal tamkajšnji župan Matija Čakš. »Dolgo časa nas je spremljal strah, da bi lahko v najhujšem primeru prišlo do izplačila v vrednosti 1,65 milijona evrov in dodatnih stroškov. Občina je v tem sodnem primeru zmagala, še sodne stroške si bo lahko povrnila. Vesel sem, da je ta agonija sedaj končana.« Ker je občina lani postala sto odstotna lastnica Jelšingrada in je tudi sto odstotna lasnica zemljišča okoli dvorca, se bo tam po besedah župana posvetila pisanju nove zgodbe. Prvi mož občine si želi, da bodo čez nekaj let že vidni sadovi opravljenega dela.

 

Preberite več v Novem tedniku

Z VAMI V ŽIVO

Bojan Kovač

voditelj

Trenutno poslušate:

Prometni telefon Radio Celje 080 13 02

Sledite nam

OBRAZCI

Mali o

Če karkoli oddajate ali potrebujete kliknite na ustrezno spodnjo povezavo:

ODDAM
POTREBUJEM
(objava je vsako sredo)