Odlično vzdušje in velik preobrat v dvorani Zlatorog

Odlično vzdušje in velik preobrat v dvorani Zlatorog
Regija danes
Tipografija

Za nami je težko ponovljiva športna sreda. Na veleslalomu za svetovni pokal deskarjev na Rogli je bil Celjan Tim Mastnak sedmi. Drugi Celjan, Rok Marguč, je bil 14. Velenjčanka Gloria Kotnik, ki živi v Celju, se ni uvrstila v izločilne boje. Prepočasna je bila za 42 stotink.

Zmagali so rokometaši Celja Pivovarne Laško in košarkarice Cinkarne, poraženi so bili nogometaši Celja in hokejisti LedX Celja, ki so končali sezono po treh porazih z Jesenicami v polfinalu lige IHL. Zaključni turnir slovenskega pokala za rokometaše bo v prvi polovici meseca maja, prireditelj še ni znan. Senzacija je uspela Ormožanom, ki so po podaljšku izločili Trebanjce. 70 minut je tekma trajala tudi v Celju, kjer je Gorenje že imelo prednost petih golov, ob koncu pa so slavili »pivovarji« s 33:31. čeprav so bili brez vratarjev Gala Gaberška in Yassinea Belkaieda, a se je v končnici izkazal Nebojša Bojić. Kapetan Aleks Vlah je dosegel 6 golov. Navijačem Florijanom so se v drugem delu drugega polčasa na severni tribuni najprej pridružili mladi danski rokometaši, potem pa še vodilna moža celjskega kluba, ki se ne bo potegovalo za organizacijo zaključnega turnirja.

Košarkarice Cinkarne ostajajo v prepričljivem vodstvu na lestvici 1. slovenske lige tudi po gostovanju v Ljubljani, kjer so bile v derbiju boljše od Ilirije za 29 točk. Taylah Simmons je dosegla 14 točk, po 13 pa Sofi Gbemuotor in Mojca Jelenc. Hokejisti LedX Celja so končali sezono. Včeraj so izgubili tudi tretjo tekmo polfinala lige IHL, Jesenice so zmagale s 4:1, čeprav so imeli Celjani več strelov. Edini gol je dosegel Nik Grahut. Včeraj so bile tri tekme 27. kroga v 1. slovenski nogometni ligi, na vseh so zmagali gostje: Bravo – Maribor 2:3, Domžale - Kalcer Radomlje 1:2 in Celje – Olimpija 0:1. Celjani niso imeli niti kančka sreče.

Foto: SHERPA

Z VAMI V ŽIVO

Radio Celje

voditelj

Trenutno poslušate:

Prometni telefon Radio Celje 080 13 02

Sledite nam

OBRAZCI

Mali o

Če karkoli oddajate ali potrebujete kliknite na ustrezno spodnjo povezavo:

ODDAM
POTREBUJEM
(objava je vsako sredo)