Lampijoni že visijo

Lampijoni že visijo
Regija danes
Tipografija

Nabrežje Savinje, ki je priljubljeno celjsko sprehajališče, tudi letos krasijo lampijoni, ki so jih poslikali otroci celjskih vrtcev, osnovnih in srednjih šol. V 28 vzgojno-izobraževalnih zavodih so ustvarili 77 različnih poslikav.

Projekt, ki spodbuja ustvarjalnost otrok in mladih ter krepi občutek soustvarjanja praznične podobe mesta in pripadnosti širši skupnosti, se je pod okriljem Zavoda Celeia Celje in Mestne občine Celje začel leta 2012. Prvo leto je na Savinjskem nabrežju viselo deset, nato pa vsako leto več izvirno poslikanih lampijonov. Letos se je na poziv mestne občine odzvalo sedem vrtcev (dvanajst enot treh javnih vrtcev in štirje zasebni vrtci), enajst osnovnih in deset srednjih šol ter Dijaški in študentski dom Celje.

Mestna občina je usklajevala celoten projekt, Zavod Celeia Celje je tudi letos zagotovil material, dijaki in dijakinje Srednje šole za storitvene dejavnosti in logistiko ŠCC so pod mentorstvom Jelke Rebov zašili tkanine, na Srednji šoli za gradbeništvo in varovanje okolja ŠCC pa so poskrbeli za sestavljanje lampijonov v končni izdelek. Pomagali so tudi pri njihovem nameščanju na terenu, za kar je sicer poskrbelo podjetje Elektrosignal.

Foto: arhiv MOC/Gregor Katič

 

Z VAMI V ŽIVO

Bojan Kovač

voditelj

Trenutno poslušate:

Prometni telefon Radio Celje 080 13 02

Sledite nam

OBRAZCI

Mali o

Če karkoli oddajate ali potrebujete kliknite na ustrezno spodnjo povezavo:

ODDAM
POTREBUJEM
(objava je vsako sredo)