ŠMARJE PRI JELŠAH - Na fizioterapijo v obnovljeno staro šolo

ŠMARJE PRI JELŠAH - Na fizioterapijo v obnovljeno staro šolo
Regija danes
Tipografija

Občina Šmarje pri Jelšah in tamkajšnji zdravstveni dom sta v tako imenovani stari šoli namenu predala nove prostore za fizioterapijo, patronažo in zdravstveno vzgojo. Gre za pomembno pridobitev zdravstvenega varstva za približno 33 tisoč občanov iz vseh šestih občin Obsotelja in Kozjanskega.

 

Celotna naložba, ki je zajemala obnovo fasade, ureditev okolice in obnovo notranjosti, je bila vredna nekaj več 1,5 milijona evrov. Zdravstveno ministrstvo je za ureditev prostorov fizioterapije prispevalo nekaj manj kot 650 tisoč evrov, preostanek je občina zagotovila iz proračuna. Župan Šmarja pri Jelšah Matija Čakš je ponosen, da je nove vsebine dobila stavba v središču občine, ki je dolgo propadala in ki se je številni starejši občani spomnijo kot kraj, kjer so obiskovali šolo. Poudaril je, da zdravstvene storitve fizioterapije, patronaže in zdravstvene vzgoje ne bodo na voljo le občanom Šmarja pri Jelšah, ampak vsem prebivalcem Obsotelja in Kozjanskega.

Direktor ZD Šmarje pri Jelšah Anton Zidar je povedal, da je ta zdravstvena ustanova z novimi prostori v stari šoli pridobila večje površine za izvajanje fizioterapije in boljše pogoje za obravnavo pacientov. Fizioterapija ima sedaj sodobno medicinsko opremo, zaposleni pa imajo sodobno delovno okolje. »Ker imamo sedaj več prostora za obravnavo pacientov, se želimo v prihodnje potegovati za razširitev programa fizioterapije. Ker ljudje povprašuje po tovrstnih storitvah si bomo prizadevali tudi širiti ekipo zaposlenih,« je dejal direktor šmarskega ZD. Omenjeni zdravstveni dom v obnovljeni stari šoli že izvaja zdravstveno vzgojo. 1. junija prihodnje leto pa naj bi tam zaživel center za krepitev zdravja za območje vseh šestih občin ustanoviteljic zdravstvenega doma.

Foto: TS

 

Z VAMI V ŽIVO

Bojan Kovač

voditelj

Trenutno poslušate:

Prometni telefon Radio Celje 080 13 02

Sledite nam

OBRAZCI

Mali o

Če karkoli oddajate ali potrebujete kliknite na ustrezno spodnjo povezavo:

ODDAM
POTREBUJEM
(objava je vsako sredo)