Plesno po Prešernu

Plesno po Prešernu
Regija danes
Tipografija

 V sklopu novega Plesnega cikla, ki je v okviru Zavoda Celeia Celje zaživel to sezono, si bo mogoče od petka do nedelje ogledati tri zanimive plesne predstave s skupnim naslovom Plesno po Prešernu. Kuratorka Plesnega cikla je Mojca Majcen.

 

 V petek ob 19.30 bo v Plesnem forumu Celje premiera predstava Femine. Gre za plesni diptih, ki predstavlja srečanje dveh mednarodnih koreografinj, Rite Gobi (Madžarska) in Aleksandre Madsen (Hrvaška) ter uprizoritev njunih plesnih pogovorov. Plesalo bo pet mladih plesalk iz Srbije in Slovenije.

V soboto ob 19.30 bo v Celjskem domu predstava Lend me your Ears priznane italijanske skupine sodobnega plesa Arearea. V njej se avtorji navezujejo na besedilo Vivo e Coscienza italijanskega pisca, pesnika in režiserja Piera Paola Pasolinija. Temelji na vprašanjih, kakšno življenje si lahko predstavljamo sredi psihotičnega kolapsa Zahoda, kakšen vpliv ima pandemija na svetovna pričakovanja …

V nedeljo ob 19.30 uri se bo v Plesnem forumu Celje predstavila celjska koreografinja Iza Skok z mladinsko plesno predstavo Ono. Plešejo: Zoja Jager, Tara Ema Žnidar, Sofija Ermakova in Miša Rančigaj. Kostumografinja: Maja Zupanc Žibret. Predstava se ukvarja z vprašanjem spolov v današnjem času. Večina mladih se je začela odločno upirati strogi opredelitvi lastnega spola, celo njihove seksualnosti. Vse to mladim odpira novo svobodo, a je lahko obenem omejujoče in ustvarja le še novo zmedo.

Foto: Iza Skok

 

Z VAMI V ŽIVO

Bojan Kovač

voditelj

Trenutno poslušate:

Prometni telefon Radio Celje 080 13 02

Sledite nam

OBRAZCI

Mali o

Če karkoli oddajate ali potrebujete kliknite na ustrezno spodnjo povezavo:

ODDAM
POTREBUJEM
(objava je vsako sredo)