Letos z vstopnino

Letos z vstopnino
Regija danes
Tipografija

Laško bo med 14. in 16. julijem ponovno odeto v pisane barve Piva in cvetja. Ustvarjalci 58. festivala napovedujejo pestro dogajanje z ogromno novostmi. Ena od teh bo vstopnina. Sicer bo Pivo in cvetje letos v znamenju trajnostne mobilnosti, kulinarike in sveže varjenega laškega piva ter privlačnega koncertnega programa. Ob tem bo festival ohranil tradicionalne etnografske vsebine, od razstave cvetja, Dneva Laščanov do uličnega vrveža z laško godbo in mažoretami.

Pivo in cvetje v mesto ob Savinji vsako leto privabi množico obiskovalcev. Včasih tako številen obisk ni bil problematičen, danes pa pomeni visoko varnostno tveganje in obremenitev za okolje, pravijo organizatorji, zato letos uvajajo nekaj novosti tudi na tem področju. »Vedeti moramo, da je dogodek v mestnem jedru. Festival mora ohraniti dostopnost, zato je naša želja ustvariti najboljšo možno izkušnjo za vaš denar. Pivo in cvetje bo za žepu prijazno vstopnino (dnevna vstopnica bo stala od 8 evrov ter festivalska od 15 evrov) ponudilo enega najbolj privlačnih koncertnih programov festivalskega poletja. Prihodek od vstopnine bo namenjen programu, manjši del tudi za projekte lokalne skupnosti,« je pojasnila Tina Belej, direktorica Stika Laško, ki organizira festival. Za prebivalce občine Laško bo obisk festivala Pivo in cvetje tudi letos brezplačen.

Organizatorji napovedujejo, da bo festival letos še bolj trajnostno usmerjen. Obiskovalce spodbujajo, naj se na festival odpravijo bodisi z vlakom, s kolesom ali peš. Cilj trajnostne mobilnosti je zmanjšanje obremenjevanja okolja s prometnimi izpusti, pravijo organizatorji, ki so se tudi letos povezali s Slovenskimi železnicami. Povratna vožnja z vlakom v Laško iz vseh koncev Slovenije bo ob nakupu vstopnice stala le štiri evre, karta bo veljala še v nedeljo.

BA

Več preberite v Novem tedniku, ki izide 16. marca 2023.

Z VAMI V ŽIVO

Bojan Kovač

voditelj

Trenutno poslušate:

Prometni telefon Radio Celje 080 13 02

Sledite nam

OBRAZCI

Mali o

Če karkoli oddajate ali potrebujete kliknite na ustrezno spodnjo povezavo:

ODDAM
POTREBUJEM
(objava je vsako sredo)